marți, 6 mai 2008

vicii

Una dintre cele mai periculoase laturi ale subconstientului sunt viciile. Eeste foarte normal sa le avem, este inca destul de normal sa le practicam daca nu ne fac rau in mod excesiv. Totusi, ele sunt foarte greu de controlat. Intotdeauna cand iesi sa bei o bere cu trei prieteni, bei cel putin doua; de cele mai multe ori ajungi acasa baut bine. Intotdeauna cand iesi cu vecinul tau la o tigara in spatele blocului fumezi cel putin doua si asta doar daca nu te intinzi intr-o discutie interesanta. Nu mai vorbesc despre "ultimul bilet pe care il pun" la pariuri sportive sau "ultimii bani pe care ii joc" la poker.

Si referitor la jocurile de noroc, sa stiti ca dependenta nu este de bani sau de castig, ci adrenalina este cea care satisface viciul. Daca pleci acasa fara sa fi jucat nici un ban (meciuri anulate, maini fantoma la carti toata seara) vei fi cel mai probabil foarte frustrat si nervos. De departe insa, daca vei avea o zi proasta in care vei pierde, vei merge acasa consolandu-te ca ai avut doar putin ghinion si data viitoare va fi cu siguranta mai bine. Despre impatimitii jocurilor cu casa, exceptand pariurile sportive (ruleta, bingo, etc), nu pot sa spun decat ca cineva drag ar trebui sa se trezeasca si sa le canalizeze energia si resursele spre un domeniu constructiv daca nu vor sa-i piarda.


Fara sa dramatizez prea mult, exista vicii periculoase si mai putin periculoase, cele din urma fiind chiar indicate pentru destindere, eliberarea stresului, pentru capacitatea individului de a se concentra si de a-si canaliza energia odata intors de la ele.


Si pentru cei cere raspund la intrebarea "Care sunt viciile tale?" cu raspunsul "Viciul meu cel mai mare sunt chefurile/fetele/baietii/etc" faceti sex mai des!! Lipsa se numeste abstinentza, nu viciu si este o nevoie pur fiziologica! ;)

Niciun comentariu: